Kjøbenhavns Guldsmedelaug

Nanna Obel, nomineret til Skt. Loye Prisen 2019

Nanna Obel, nomineret til Skt. Loye Prisen 2019

Nanna Obel er uddannet ædelmetalformgiver fra Institut for Ædelmetal i 2015 og grafisk designer fra Kunstakademiets Designskole i 1995. Efter 15 år i den grafiske branche som både ansat og selvstændig, arbejder hun nu primært med smykker – både til udstillinger som til salg. Nanna udgør tillige en 1/4 af Kunstnergruppen RØRT og er en del af kunsthåndværkerbutikken VIRVAR i indre København.

Om sin tilgang til smykker forklarer Nanna selv: “Jeg bruger begge mine uddannelser i udviklingen af smykkerne. Jeg arbejder gerne tværfagligt, så både grafisk præcision og godt håndværk kombineres med en finurlig humor”. 

Nanna er nomineret til Skt. Loye Prisen 2019 blandt andet på baggrund af to brocher:

Nanna_Obel_IsYourWifeHelplessOrDangerous2

Is Your Wife Helpless – or Dangerous? i 18 karat guld, sølv, emalje, foto og silke. “Jeg har taget udgangspunkt i gamle fotos, som jeg har overført til emalje og tilføjet silkebroderi. Titlen er overskriften på en amerikansk våbenannonce fra 1950’erne, der opfordrer mænd til at anskaffe deres kone en pistol til at forsvare sig med.

 

Værk2_NannaObel_Sildesalat_for-bag


Sildesalat anno 2018 – en hyldest til 5 af kvindefrigørelsens pionerer​
 i 18 karat guld, sølv, emalje, foto, akvamarin, karneol og polyesterbånd. Brochen består af fem “hyldestmedaljer” med ungdomsportrætter af Natalie Zahle, Matilde Bajer, Nielsine Nielsen, Agnes Henningsen og Thit Jensen i emalje – fattet i sølv med piktogrammer af den enkeltes mærkesag udsavet og graveret på bagsiden. #dinhjælp-minkærlighed-voresstyrke, er udsavet i 18 karat guld.

 

Brocherne kan ses frem til den 22. oktober 2018 på Koldinghus. Se mere af Nannas arbejde på hjemmesiden www.nannaobel.com

Foto øverst: Fotograf Stig Pedersen, værkfotos: Nanna Obel.