Ole Lynggaard Copenhagen fejrer 60-års jubilæum

Ole Lynggaard Copenhagen har i flere generationer skabt eksklusive smykkedesigns og Kjøbenhavns Guldsmedelaug ønsker at lykønske Ole Lynggaard, hans familie og hans dedikerede medarbejdere med det imponerende jubilæum. 

Virksomheden blev grundlagt af Ole Lynggaard i 1963 – året hvor den nyuddannede guldsmed vendte hjem til Danmark fra sin verdensrejse med hundredvis af håndtegnede skitser og summende ideer. Den dygtige guldsmede havde en vision om at skabe smykker af exceptionel kvalitet og æstetik, og med sin kompromisløse tilgang til design og en utrolig sans for detaljer blev Ole Lynggaard hurtigt anerkendt ud over landets grænser. 

Bag smykkebrandet står i dag en hel familie med passion for kreativitet, unikt håndværk og eksklusivt smykkedesign. Ole Lynggaards datter, Charlotte Lynggaard, er designer og kreativ direktør og sønnen, Søren Lynggaard, er administrerende direktør. Sammen viderefører familien de danske designtraditioner, nu også̊ ledsaget af 3. generation. Kernen i familievirksomheden er den kreative ånd, der kontinuerligt tilfører universet kunstnerisk poesi, håndværksmæssig finesse og fokus på detaljen. 

Hvert et smykke fortæller sin egen historie, fanger et øjeblik og fremkalder følelser, der giver genlyd i beskueren. Smykkerne er synonym med elegance, raffinement, tidløs skønhed og godt håndværk og ethvert nyt tiltag udspringer af utallige æstetiske overvejelser, der tilfører luksusdesignet et ubesværet og legende let udtryk. 

Ved den storslåede fejring af jubilæet udnævnte Kjøbenhavns Guldsmedelaugs oldermand, Lone Løvschal, laugsbror Ole Lynggaard til æresmedlem af Guldsmedelauget med en fin hyldesttale. I talen sagde hun blandt andet, at ud over Oles imponerende kunstneriske præstationer er han også en enestående lærer og mentor, der deler sin viden og ekspertise med den næste generation af guldsmede.

‘Ole har dyrket talent, fremmet kreativitet og indpodet en passion for håndværk hos dem, der er så heldige at have været i lære hos ham. Hans og hele virksomhedens dedikation til at videregive viden og oplære et stort antal lærlinge, sikrer bevarelsen af ​​guldsmedetraditionen i mange år fremover, og det er yderst beundringsværdigt. 

Gennem sin indflydelsesrige karriere har han været en sand pioner, der har rykket grænserne for håndværk og smykkedesign. Hans dristige og karakteristiske stil har ikke kun givet ham international anerkendelse, men har også inspireret utallige håbefulde guldsmede til at udfolde deres kreative visioner.

Med jubilæet fejrer firmaet ikke blot 60 års dedikeret arbejde, men også et ekstraordinært bidrag til dansk guldsmedekunst, kæmpe stort tillykke og tusind tak.

Kjøbenhavns Guldsmedelaug