Kjøbenhavns Guldsmedelaug

Skt. Loye nominerede 2019

Fløjsgemakket på Christiansborg Slot

Skt. Loye juryen 2019 (Diana Holstein, Thomas Thulstrup, Bjørn Nørgaard, Margrethe Vestager, Lone Løvschal og Christine Bukkehave) har nomineret tre udstillere, der skal videre i Skt. Loye-forløbet. Valget er faldet på Louise Frølund Bech, Nanna Obel og Marie Rimmen. De står nu alle tre med et arbejdslegat på 15.000 kroner i hånden og en arbejdsperiode på 8 måneder foran sig – et arbejde der kulminerer i udstillingen ”En dronning værdig – mester, mæcen, monark” på Christiansborg Slot næste efterår.

Med reference til titlen ”En dronning værdig” skal de tre nominerede fremstille en serie af værker, som ”spejles” i en mindre samling af Hendes Majestæt Dronning Magrethes egne smykker og objekter, som udstilles samtidig.

På den måde bindes magt, kongehus, Koldinghus, Christiansborg slot og ikke mindst smykker og smukke objekter sammen i en storslået udstilling i De Kongelige Repræsentationslokaler på Christiansborg Slot. Samtidig udvælger juryen den endelige modtager af Skt. Loye Prisen på 100.000 kroner.

Udstillingen åbner til september 2019, og startskuddet lyder til ”Smykkernes By”, hvor medlemmer af Kjøbenhavns Guldsmedelaug åbner op for publikum med særlige aktiviteter i butikker, værksteder og gallerier i København. Mere information om udstillingen følger i det nye år.