Kjøbenhavns Guldsmedelaug

Skt. Loye Prisen 2019 – forløb og betingelser

Louise Frølund Bechs værk fra serien "From the Empress Chamber" udvalgt til Nomineringsudstillingen på Koldinghus 2018

Kjøbenhavns Guldsmedelaug byder velkommen til Skt. Loye Prisen 2019!

Denne gang vil Skt. Loye Prisen blive uddelt på baggrund af et længere forløb end tidligere år. Det sker for at identificere en større talentmasse og give flere nye talenter i smykkebranchen mulighed for at blive eksponeret for et bredt publikum. Samtidig giver det juryen et solidt grundlag for at vælge de 3 nominerede og til sidst den endelige prismodtager.

Forløb 2017-2019:

 • Fase 1:
  Der blev åbnet for ansøgere til Skt. Loye Prisen den 2. oktober 2017 via online skema. Ansøgere skulle lægge vægt på et værk, han/hun var særlig stolt af, og som gerne skulle udstilles – og hvorfor. (Deadline var den 17. november 2017).
 • Fase 2:
  12 guld-, sølvsmede eller formgivere blev udtaget blandt ansøgningerne i slutningen af november 2017 til at udstille på Koldinghus i sommeren 2018 i forbindelse med muséets 750-års jubilæum. Udstillingen hedder Skt. Loye Nomineringsudstilling, som kan ses frem til den 21.10 2018. Hver af de 12 udstiller 2 værker – dét værk, de ansøgte med og ét nyt, der refererer til temaet Magtens smykkerSe hvem juryen har udvalgt
 • Fase 3:
  Af de 12, der udstiller på Koldinghus, valgte juryen den 23. august 2018 3 nominerede til Skt. Loye Prisen. De 3 modtog hver et arbejdslegat, de kan bruge i forbindelse med at udføre endnu en opgave – nemlig at fremstille 5-8 værker med reference til temaet “En dronning værdig” med deadline den 1. maj 2019. Se de 3 Skt. Loye Pris-nominerede.
 • Fase 4:
  Skt. Loye Prisudstilling med de 3 nominerede og prisuddeling af 100.000 kroner løber af stablen i efteråret 2019 i København med åbning for publikum den 27. september 2019 i De Kongelige Repræsentationslokaler på Christiansborg Slot. Samtidig skydes “Smykkernes by” i gang med arrangementer rundt i byen hos guld-, sølvsmede, på værksteder og gallerier.

Skt- Loye-juryen 2017-2019:

Skt. Loye jury 2019

 • Diana Holstein, smykkedesigner og Oldermand
 • Thomas Thulstrup, museumsdirektør for Rosenborg og Amalienborg (tidligere direktør på Koldinghus)
 • Margrethe Vestager, EU-kommissær for konkurrence
 • Bjørn Nørgaard, billedhugger og kunstner
 • Lone Løvschal, sølvsmed og Styrelsesmedlem
 • Christine Bukkehave, guldsmed og vinder af Skt. Loye Prisen 2015.
  (Foto Nanna Ebert)

Hvem kan søge?:

Skt. Loye Prisen er en talentpris indenfor smykker og korpus. Prisen gives til en guldsmed, sølvsmed eller ædelmetalformgiver, der har vist specielle evner og talent for sit fag.

Skt. Loye Prisen skal afspejle branchens helhed, men er ikke kun en håndværkerpris. Smykkekunst eller industrielle produkter – gerne med en kommerciel vinkel vil også kunne tilgodeses.

 • Du skal være uddannet fra en fagrelevant uddannelse indenfor de seneste 6 år fra ansøgningstidspunktet
 • Du skal være dansk statsborger eller bo i Danmark
 • Du skal være begyndt på eller allerede være i gang med et selvstændigt virke i faget.

Bemærk:
Du kan kun nomineres til Skt. Loye Prisen 2 gange, og tidligere modtagere af Skt. Loye Prisen kan ikke ansøge. Du kan ikke søge med skolearbejder.

Læs mere om Skt. Loye Prisen 

Se tidligere modtagere af Skt. Loye Prisen

Følg også med på Facebook , her på hjemmesiden og i Laugets nyhedsbrev.