OPLEV FAGETS MANGFOLDIGHED

Smykkernes By

Under 'Smykkernes By' fra 28. til 30. September 2023 inviteres du på opdagelse i Københavns mange guldsmedeværksteder og udstillingssteder for smykkekunst

Kjøbenhavns Guldsmedelaug ønsker at skabe en fælles platform for udbredelse af kendskabet til håndværk og kunst nært forbundet med guldsmedefaget.

Med ‘Smykkernes By’ vil vi, i slutningen af september, for tredje gang samle faget omkring en begivenhed, der giver mulighed for at formidle individuelle udstillinger og lignende på tværs af København. Interesserede få mulighed for at følge en rute, via et digitalt kort, rundt i byens gader og møde guldsmedene på deres værksteder, se sølvsmedene hamre på sølvkorpus og høre hvilke tanker, smykkekunstnerne gør sig omkring smykkets magi. Med Smykkernes By 2023 ønsker Kjøbenhavns Guldsmedelaug at sætte fokus på formidling af smykkekunst, guld- og sølvsmedefaget i København, samt at skabe en oplevelse af samhørighed gennem håndværket blandt Laugets medlemmer.

På mange værksteder i Danmark udvikles der helt særlige smykker til specifikke kunder, produceres mindre serier af smykker og arbejdes med smykker som kunstnerisk udtryksform. Alt dette er vigtigt for at faget kan udvikles, og vi fortsat kan opleve byen som en unik hovedstad, hvor det gode håndværk er i centrum.

Guldsmedefaget udfordres til stadighed af produktion af smykker i lande med lavere produktionsomkostninger end Danmark. Der er derfor behov for at sætte fokus på de dygtige håndværkere og smykkekunstnere, der fortsat er lokalt forankrede og ikke mindst gøre opmærksom på deres unikke arbejde.  

Smykkernes By foregår fra Torsdag den 28. september 2023, hvor der vil være fælles åbning på alle deltagende steder og smykkernes by vil gløde af guld og ædelsten. Derefter strækker arrangementet sig fra fredag 29. september til lørdag 30.september 2023.