Up and Down

Up and Down er et smykkeprojekt, som rummer to udstillinger, en i København, Danmark og en i Johannesburg, Sydafrika.

Projektet bringer kunsthåndværkere fra to vidt forskellige kulturer sammen – nemlig Danmark og Sydafrika – og resultatet er en bred og varieret samling af objekter, alle forankret i smykkeformgivning og med både personlige og universelle fortællinger.

Titlen Up and Down refererer til både det geografiske – vi bor her i norden og de bor nede i syden, men også til de almindelige ’ups and downs’ i livet. Udstillingerne kommer ikke kun til at vise de kulturelle og geografiske forskelle og ligheder, de forskellige materialer og håndværksteknikker, men også de udfordringer, glæder og pejlemærker vi alle oplever i vores private og professionelle liv.

Udstillere: Katrine Borup (DK), Kim Buck (DK), Geraldine Fenn (ZA), Janne K. Hansen (DK), Helen Clara Hemsley (ZA/DK), Eric Loubser (ZA), Liz Loubser (ZA), Gussie van der Merwe, Thato Radebe (ZA), Carine Terreblanche (ZA), Thorkild Thøgersen (ZA/DK), Mette Saabye (DK), Samantha Vincent (ZA), Hongxia Wang (DK).

Der er fernisering den 17. marts 2022 kl. 16 – 19 i Galleri Goldfingers, Klosterstræde 18, 1157 København K – udstillingen kan opleves til den 7. april 2022.

Læs mere om udstillingsprojektet her

Up and Down er kurateret af smykkekunstner og laugssøster Helen Clara Hemsley og støttet af Statens Kunstfond og Nationalbankens Jubilæumsfond.