SKT. LOYE PRISMODTAGER 2015

Christine Bukkehave

I Rundetårns fine rammer modtog guldsmed Christine Bukkehave Skt. Loye prisen i 2015.

Christina Bukkehave  fortolkede stammekulturers æstetik med moderne teknik i en vestlig kunstnerisk optik. Smykkerne bestod  af møder mellem organiske materialer og den stramme skandinaviske formgivning. 

Christine Bukkehave er uddannet i 2006-2009 på Vakschool Schoonhoven, Holland og i 2009-2012 fra Institut for Ædelmetal, København. 

Daværende Oldermand, Diana Holstein begrundede juryens valg af Christine Bukkehave som årets prismodtager således:

”Christine Bukkehaves værker udviser stort formmæssigt format, der både udfordrer sig selv, smykket som begreb og faget. Materialevalgene er modige og smykkernes størrelsesforhold udfordrer aflæsning, volumen og placeringen på kroppen. Tænder, knogler og hår er materialer, der peger tilbage til præhistoriske smykker, men de er her i nutiden, og de er brugt på måder, der peger fremad. De rå materialer er blevet forfinet igennem polering og behandling. I øreringene med de stærke referencer til den stammekultur hun blandt andet tager udgangspunkt i – er state of the art.”

Prisoverrækkelsen markerede samtidig åbningen af udstillingen “Fortid, nutid og fremtid” i Rundetaarn og aktiviteter rundt om i byen under titlen “Smykkernes By”.