UDBREDELSE AF FAGET

Aktiviteter

Legatmidler, Skt. Loye Pris, udstillinger og Smykkernes By

Kjøbenhavns Guldsmedelaug har blandt andet til formål at udbrede kendskabet til vores håndværk, og med en lang række forskellige aktiviteter giver lauget løbende et indblik i fagets mange facetter. 

Større udstillingsarrangementer har været en stor del af Guldsmedelaugets aktiviteter de sidste 10-15 år, ofte i samarbejde med forskellige Danske muséer som fx. Nationalmuseet, Koldinghus, og senest i 2019 på Christiansborg hvor udstillingen “En Dronning Værdig” fandt sted.

Gennem tiderne har laugsmedlemmer og interesserede i faget givet større eller mindre donationer til fonde, der administreres af lauget. To gange om året uddeler vi afkastet af fondenes investeringer som legater til værdigt trængende, videreuddannelse og forskellige projekter med omdrejningspunkt i faget. 

Fondsmidlerne muliggør desuden, at der hvert 3. år kan uddeles den prestigefyldte Skt. Loye Pris på 100.000 kr. til et spirende talent indenfor faget. 

Arrangementet “Smykkernes By” har indtil videre fundet sted et par gange og vil næste gang løbe af stablen i efteråret 2023. “Smykkernes By” er en mulighed for at få et grundigt kig ind i byens mange værksteder, hvor laugets medlemmer åbner dørene for publikum til værkstedsbesøg, udstillinger og særlige aktiviteter.

Fotograf øverst: Dorte Krogh.